✍🏻امتداد-گروه سیاسی: جاسوسی از دشمن کاری است که در تمام تاریخ و توسط همه حکومتها و کشورها انجام شده اما اینکه کشوری جاسوس خودش را لو دهد و یا پس از دستگیری اعلام کند فلانی جاسوس ما بود امری است که باید ردش را گرفت. اذعان کشور به جاسوس بودن یک متهم یک پیغام روشن دارد و آن این است که اگر جاسوس ما هستید پس از بازداشت ما هیچ مسئولیتی در برابر شما نداریم و کار کشور میزبان برای محاکمه شما را راحت میکنیم. این آب به آسیاب دشمن ریختن نه تنها بیسابقه است که خود نوعی خیانت محسوب میشود. حالا ببینیم کیهان چه نوشته:«رسانههای اسرائیل خبر دادند فرد نظامی که ۲۶ تیرماه امسال در دادگاه نظامی حضور یافت و به «جاسوسی» برای ایران متهم شد، عضو یک یگان با مأموریتهای حساس و مخفی بود که خدمت در آن نیازمند مجوزهای امنیتی است.
یادآور میشود جدیدترین جاسوس دستگیرشده ایران در اسرائیل، در حساسترین یگان ارتش مشغول فعالیت بوده است. این نظامی مأموریتهایی را برای ایرانیها انجام داده، از جمله انتقال تصاویر مربوط به رهگیریها و فیلمبرداری از محلهای برخورد راکتها در اسرائیل. همچنین یک معلم زن اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده است. این فرد در جریان جنگ ۱۲روزه مأمور شده بود تصاویری از جنگندههای مستقر در پایگاه نواتیم تهیه کند.»
🔹سردبیر روزنامه جوان خواستار برداشته شدن گامهای عملیاتی برای به رسمیت شناختن تفکرات مختلف از سوی صاحبان قدرت شده است. خواستهای که طرح آن دست کم از سوی روزنامه منتسب به سپاه عجیب است:«وقت آن است که سران سهقوه و مشاوران اگر صریحاً نمیگویند که منظور از رویکردهای اجتماعی تازه چیست یا چه چیزهایی دیگر منقضی شده است، دستکم چند اقدام عملی معنادار انجام دهند و حتی اگر به کنایه هم شده نشان دهند منظور همینها بوده است. تأخیر در اینباره یعنی دامنزدن به اختلافات به بهانه وحدت!
مردم در زمان جنگ برای دریافت پاداش منسجم نشدند و پاداش خود را که حفظ ایران بود، دریافت کردند، اما وقتی روشن نباشد که در همسویی با مردم، چه چیزهایی باید کنار گذاشته شود و چه مسیر تازهای را باید پیمود، این انسجام با فعالیت رسانهها و فعالان مجازی و مانند آن صدمه خواهد دید.»
🔹روزنامه وطن امروز معتقد است مکانیسم ماشه بومرنگی علیه خود اروپا است:«مکانیسم ماشه در کوتاهمدت میتواند فشار بر ایران را افزایش دهد اما در بلندمدت، اروپا را از وضعیتهای بعدی اعمال تحریم در قالب شورای امنیت (به دلیل وابستگی به روسیه و چین)، در موضع ضعف قرار میدهد و ممکن است اعتبار آن را در چشم تهران به عنوان یک میانجی بیاثر کند. اروپا برای نتیجهبخش بودن پروژه تحریم در فردای بازگشت تحریمهای شورای امنیت، نیازمند روسیه و چین است تا اعمال تحریمهای بعد را دنبال کند، در غیر این صورت نتوانسته پروژه تحریم علیه ایران را به سرمنزل مقصود برساند. در شرایط کنونی (با توجه به تنشهای غرب با روسیه و چین) بعید به نظر میرسد اروپا بتواند این 2 کشور را با خود همراه کند. موضوع دیگری که باید به دلایل عدم همراهی 2 کشور مذکور با اروپاییها اضافه کرد، مسائل ژئوپلیتیک و استراتژیک بینالمللی است که آمریکا و اروپا در رساندن چین و روسیه به این وضعیت نقش قابل توجهی داشتهاند. به همین دلیل، برخی تحلیلگران معتقدند استفاده از مکانیسم ماشه به عنوان «تهدید» یا حتی ابزار اعمال فشار، عواقب غیرقابل پیشبینیای برای اروپا خواهد داشت. »
امتداد
@emtedadnet