🔸قاسم محبعلی، تحلیلگر مسایل بینالملل با اشاره به میانجیگری عربستان بین تهران و واشینگتن گفت: عربستان سعودی دارای برنامه بلندپروازانه اقتصادی برای رسیدن به سطح قدرتهای اقتصادی توسعهیافته است.
🔸یکی از اهرمهای این برنامه، تلاش برای برقراری آرامش در خاورمیانه بهمنظور کاهش ریسکهای اقتصادی و فراهمسازی جذب سرمایهگذار است. تحقق این هدف مستلزم تامین صلح در منطقه خواهد بود.
🔸ریاض بهدنبال بهبود روابط خود با آمریکا است. در عین حال، برای تثبیت شرایط امنیتی پایدار، تمایل دارد روابطی مثبت با ایران داشته باشد.
🔸عربستان باتوجه به جایگاه و ظرفیتهای خود میتواند نقش موثری در برقراری ثبات و آرامش ایفا کند. توجه داشته باشید که عربستان تمایلی ندارد که تنها اسراییل بهعنوان قدرت اول منطقه مطرح شود.
🔸تمایل سعودیها بر حفظ توازن قوا بین ایران و رژیم صهیونی است، بهگونهای که رقابت میان این ۲ کشور ادامه یابد به نفع کشورهای عربی منطقه، از جمله عربستان خواهد بود. عربستان هرگز تمایلی به یکطرفه شدن معادلات قدرت در منطقه ندارد.
🔸وضعیت پیشآمده، تا حدی به نفع عربستان است چه در رابطه با موازنه میان ایران و اسراییل، و چه در تعامل با آمریکا.
🔸بهنظر میرسد تهران باید از ابتکار عمل عربستان و محمد بنسلمان برای میانجیگری استقبال کند.
🔸بهصورت تاریخی اروپا تمایل داشته که روابط با کشورهای خاورمیانه را حفظ کند، ولی همواره بر روابط راهبردی با اسراییل تاکید دارد. هرچند در داخل اروپا نیز اختلافنظرهایی وجود دارد مشابه آنچه که در تفاوت دیدگاه میان اروپا و آمریکا دیده میشود.
🔸اروپا از موجودیت، توانمندی و قدرت اسراییل حمایت میکند، اما ممکن است مایل نباشد اسراییل به منبع بیثباتی در منطقه تبدیل شود.
🔸در خصوص پیشبینی آینده مذاکرات باید گفت که بخش عمدهای از نتیجه، به نحوه عملکرد و ابتکار عمل ایران بستگی دارد.
🔸اینکه ایران چگونه بخواهد از این مرحله عبور کند، تعیینکننده خواهد بود. ممکن است اسراییل همچنان تلاشهایی در جهت اخلال در روند مذاکرات داشته باشد، اما اگر ایران با تدبیر، هوشمندی و اقدامات دیپلماتیک مناسب عمل کند، بدون تردید صلح، امنیت ملی و حاکمیت ملی ایران تامین خواهد شد./چندثانیه
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1673736
🏴🇮🇷 @jamarannews