🔸لایحه «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» با هدف تنظیمگری نشر اطلاعات در فضای دیجیتال و کاهش تبعات منفی محتوای جعلی، به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. این لایحه که با پیشنهاد وزارت دادگستری و قوه قضائیه در جلسه ۸ تیر ۱۴۰۴ هیئت وزیران به تصویب رسید، با قید دو فوریت برای طی مراحل قانونی تقدیم مجلس شده است.
🔸ماده ۱۵ این لایحه بهطور مستقیم به اینفلوئنسرها اشاره دارد. این ماده بیان میکند که اگر اینفلوئنسرها محتوای خلاف واقع منتشر کنند، مجازات آنها یک درجه شدیدتر از مجازاتهای تعیینشده در مواد دیگر (مانند ماده ۱۲ که حبس درجه ۶، جزای نقدی درجه ۴، و محرومیت از فعالیت در نشر را مشخص کرده) خواهد بود.
🔸ماده ۱۲ نیز به به مجازاتهای مربوط به انتشار عمدی محتوای جعلی در فضای مجازی میپردازد و مسئولیت کاربران و مدیران سکوها یا درگاههای نشر را مشخص میکند:
هرگاه کاربر یا مدیر سکو یا درگاه نشر عالماً و عامداً نسبت به نشر محتوای خلاف واقع در فضای مجازی اقدام کند علاوه بر الزام به جبران خسارت و نشر اصلاحیه یا تکذیبیه یا پاسخ ذینفعان حسب مورد متناسب با نوع محتوای خلاف واقع و میزان اثرگذاری آن به حبس درجه شش با جزای نقدی درجه چهار و محرومیت از فعالیت با اشتغال در امور مرتبط با نشر محتوا به مدت سه ماه تا دو سال محکوم میشود.
🔸🔸🔸
🟣 Digiato
🎞 Digiatoofficial
🤖 Digiato
💭 @Digiato