✍️محسن جلالپور، فعال اقتصادی
🔸در سال ۱۳۸۱ که تازه رئیس اتاق بازرگانی کرمان شده بودم، اولین وزیری که به اتاق کرمان آمد، اسحاق جهانگیری بود.
❗️تصورش دشوار است اما آن زمان، اتاق کرمان فاقد سالن کنفرانس، تجهیزات صوتی و امکانات لازم برای برگزاری چنین جلساتی بود. به یاد دارم که میز و صندلی کرایه کردیم و در یکی از اتاقهای موجود، میزی شبیه میز کنفرانس چیدیم. همچنین یک دستگاه آمپلیفایر با چند میکروفن تهیه کردیم تا جلسه برگزار شود.
🔸تعدادی از اعضای هیئت نمایندگان و فعالان اقتصادی در حوزههای مختلف صنعتی به جلسه دعوت شدند. آقای جهانگیری به همراه گروهی از همراهانشان حضور یافتند. جلسه با خوشامدگویی و بیان مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی آغاز شد. هر یک از حاضران مطالبی ارائه کردند. بهویژه، آقای مهدی ایرانی، که مانند من تازه به عضویت هیئت نمایندگان اتاق کرمان انتخاب شده بود، سخنرانی مفصلی درباره مسئله آب و بحرانی که هنوز به طور کامل خود را نشان نداده بود، ایراد کرد. او با صراحت و با استناد به آمار و ارقام هشدار داد که آینده استان کرمان و آینده ایران با بحران کمآبی تهدید میشود.
🔸این جلسه، شاید اولین جلسهای بود که در دوره مسئولیت تیم ما با حضور یک وزیر برگزار شد و موضوع اصلی مطرحشده از سوی اتاق کرمان و اعضای هیأت نمایندگانش، مسئله آب بود. در تمام سالهای حضورم در اتاق بازرگانی، در هر جلسه، نشست و همایش، همواره درباره آب، مشکلات آن و بحران کمآبی سخن گفتیم. مرحوم مهدی آگاه در دو دهه آخر عمر خود تمرکز زیادی بر این مسئله گذاشت و چندین مقاله و حتی کتابی در این زمینه منتشر کرد.
🔸در سال ۱۳۹۰، زمانی که نایبرئیس اتاق ایران بودم و آقای حسین کریمیپور رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بودند، برای اولین بار سلسلهجلسات استانی کمیسیونها را آغاز کردیم. قرار شد در هر استان، یک مسئله اساسی کشاورزی بهعنوان موضوع محوری آن استان بررسی شود و مسئولیت تحقیق، ارائه راهکار و پیگیری به استان مربوطه سپرده شود. در سفر به کرمان، که اولین جلسه استانی بود، موضوع آب را در اولویت قرار دادیم. در همانجا پایههای اندیشکده تدبیر آب گذاشته شد که امروزه مرجع معتبری برای آمار، دادهها و تحلیلهای علمی و کارشناسی در حوزه آب کشور به شمار میآید.
🚨در همان سال یا سال بعد، دولت دهم طرحی به نام «فدک» را تصویب کرده بود که بر اساس آن، قرار بود بیش از دو میلیون هکتار از زمینهای بایر کشور با مجوز حفر چاه به زمین کشاورزی تبدیل شود. با تلاش فشردهای که در اتاق ایران انجام شد و گزارش آن به بالاترین مقامات کشور ارائه شد، از اجرای این طرح جلوگیری به عمل آمد.
🔸به یاد دارم در ۱۰ تیرماه ۱۳۹۴، تنها بیست روز پس از آغاز مسئولیت من بهعنوان رئیس اتاق ایران، در سخنرانی روز صنعت در حضور آقای جهانگیری، که آن زمان معاون اول رئیسجمهور بودند، بار دیگر مسئله آب و بحران در حال وقوع آن را بهعنوان اصلیترین دغدغه کشور و فعالان اقتصادی مطرح کردم. معاون اول در سخنرانی پایانی خود بهدرستی اشاره کردند که موضوع آب را اتاق کرمان ۱۵ سال پیش مطرح کرده بود.
🔸اکنون که مسئله آب به دغدغهای فراگیر تبدیل شده و همه از بحران کمآبی سخن میگویند، باید یادآور شد که نمایندگان بخشخصوصی، بیش از ۲۵ سال است که هشدارهای علمی، کارشناسی و جدی در این زمینه دادهاند. اما مانند بسیاری از هشدارهای بهموقع دیگر در کشور، این موضوع نیز چندان جدی گرفته نشد. امروز دیگر چارهای نیست و تنها راهحل باقیمانده، صرفهجویی و مصرف صحیح آب است که این وظیفه بر عهده تکتک افراد جامعه در همه ابعاد و زمینهها قرار دارد.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1675683
🇮🇷 @jamarannews