🗣عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه پزشکیان اقتدار ملی را در قالب انسجام و وحدت مردم به منصه ظهور رساند، گفت: سیاستهای مردمگرایانهای که رئیس جمهور در یکسال گذشته دنبال کرد، منجر به خلق حماسهای ملی شد.
🔹در گفتگوی علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت، با خبرنگار ایرنا گفته شد:سیاستها و عملکرد دکتر پزشکیان اقتدار ملی را در کنار اقتدار نظامی به منصه ظهور رساند
ما باید خودمان ترامپ را مدیریت میکردیم و نباید میگذاشتیم نتانیاهو اینکار را بکند.
🔹در مواردی که اختلاف نظر وجود داشته، مانند موضوع مذاکره، دکتر پزشکیان تصریح کرد که از ابتدا نظرش موافق مذاکره بوده است، اما وقتی رهبری اعلام کردند که مذاکره نمیکنیم، ایشان نیز گفت موضوع منتفی است و دولت تابع نظر رهبری خواهد بود. پس از اینکه دکتر پزشکیان این موضع را مطرح کرد، رهبری نیز زمینه انجام مذاکره را فراهم کردند.
🔹پزشکیان، بر اساس شعار «دعوا نکنیم» و تأکیدی که بر وفاق و همدلی داشت، تلاش زیادی کرده است تا با رؤسای قوای دیگر همگرا باشد. به نظر میرسد در این زمینه، همگرایی با رئیس قوه قضاییه بسیار بیشتر و سازندهتر بوده است.
🔹این همگرایی از سوی رئیس مجلس به اندازه کافی صورت نگرفته است. بهعنوان مثال، در موضوع استیضاح وزیر اقتصاد، به نظر میرسد رئیس مجلس با استیضاحکنندگان همراستا شد و این موضوع در نهایت به برکناری وزیر اقتصاد انجامید.
🔹 در مورد دیگری نیز، مجلس دخالت مستقیمی در حوزه اجرایی داشت؛ آن هم تصویب قانون مربوط به عدم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود. این اقدام، به نوعی مداخله در امور اجرایی محسوب میشد.
🔹مجلس نباید در این زمینه ورود میکرد اما رئیس مجلس برخلاف انتظار با این مصوبه همراه شد. این مسأله نوعی واگرایی میان رؤسای قوا را نمایان ساخت. با این حال، دکتر پزشکیان قانون را مطابق روال معمول ابلاغ کرد.
🔹 آقای دکتر پزشکیان تلاش زیادی برای ایجاد همگرایی در سطوح بالای حاکمیت و دولت به خرج داد و از این منظر، بیش از آنچه انتظار میرفت، کار کرده است. در سطح بینالملل نیز نظر ایشان بر پیشبرد امور از طریق مذاکره و تعامل بود و موفق شد فرایند مذاکرات را آغاز کند. اما متأسفانه طرفهای مقابل در حین مذاکره به ایران حمله نظامی کردند.
🔹 در مصاحبهای که با تاکر کارلسون مجری شبکه آمریکایی انجام شد، دکتر پزشکیان گرایش صریح خود را نسبت به تعاملات بینالمللی ابراز کرد. به اعتقاد من، ایشان با توجه به اینکه جایگزین عدم تعامل میتواند جنگ باشد، تلاش کرده تا راه را برای جلوگیری از وقوع مجدد جنگ باز بگذارد که این رویکرد کاملاً مثبت و در راستای وعدههای پیشین ایشان است.
🔹 سیاستهای مردمگرایانهای که آقای دکتر پزشکیان در این یکسال دنبال کرد، باعث شد تا حماسهای ملی خلق شود و در برابر حملهای که به ایران صورت گرفت، انسجام و وحدت ملی – که خود یکی از مولفههای اقتدار کشور است – شکل بگیرد این اقتدار توانست دشمن را وادار به ارائه پیشنهاد آتشبس کند.
🔹نقطه مثبت دیگر در کارنامه آقای دکتر پزشکیان مقاومت او در برابر اجرای قانون عفاف و حجاب بود که میتوانست دولت را در مقابل مردم قرار دهد. اکنون مشخص شده این مقاومت تا چه حد در ظهور مؤلفه اقتدار ملی که پس از آغاز جنگ شاهد آن بودیم، مؤثر بوده است.
🔹 به اعتقاد من، وزیر امور خارجه در این مدت عملکرد قابل قبولی در حوزه دیپلماسی داشته و میتوان به او نمره خوبی داد، چراکه هوشیارانه و مؤثر عمل کرده است.
🔹 اگر در روند مذاکرات قدری جسورتر، چابکتر و هوشیارانهتر عمل میکردیم، شاید میتوانستیم از وقوع جنگ نیز جلوگیری کنیم. در این مدت ترامپ نشان داده است که قابل مدیریت است. ما باید خودمان ترامپ را مدیریت میکردیم و نباید میگذاشتیم نتانیاهو اینکار را بکند.
🔹 یکی از رویکردهای مثبت آقای دکتر پزشکیان تعامل سازنده با کشورهای همسایه بوده است. سفرها و تماسهای تلفنی متعددی که ایشان در این مدت انجام داده یا برقرار کردهاست، نشاندهنده همین رویکرد است.
🔹 یکی از شعارهای اصلی دولت آقای دکتر پزشکیان این بود که «صدای بیصدایان» خواهد بود. امروز مردم بازتاب صدای خود را در عملکرد دولت میبینند و همین مسئله باعث شده است که دولت ایشان برای مردم امیدآفرین باشد. باید از این سرمایه اجتماعی بهدرستی استفاده شود. لازم است با دقت و هوشمندی مراقب بود تا این سرمایه ارزشمند از بین نرود، چرا که تداوم آن میتواند پشتوانهای قوی برای عبور از بحرانها و پیشبرد برنامههای ملی باشد.
امتداد
@emtedadnet