🔸تیمی از محققان برای اولینبار در جهان موفق شدند سه حوزه کاملاً متفاوت الکترونیک، فوتونیک (نور) و کوانتوم را روی یک تراشه سیلیکونی واحد ادغام کنند. این دستاورد بزرگ میتواند راه را برای ساخت کامپیوترهای کوانتومی مقیاسپذیر هموار کند.
🔸فناوریهای کوانتومی آینده، از کامپیوترهای قدرتمند گرفته تا شبکههای ارتباطی غیرقابل هک، به یک منبع پایدار از «نور کوانتومی» (جریانهایی از فوتونهای همبسته) نیاز دارند. یکی از بهترین راهها برای تولید این نور، استفاده از دستگاههای فوتونیک کوچکی به نام «تشدیدگرهای ریزحلقه» (Microring Resonators) است. اما یک مشکل بزرگ وجود دارد: این تشدیدگرها به شدت به تغییرات دما و خطاهای ساخت حساس هستند و با کوچکترین تغییری از کار میافتند.
🔸تا پیشازاین، راهحل این مشکل استفاده از تجهیزات کنترلی بزرگ و حجیم در خارج از تراشه بود که مزیت اصلی این فناوری، یعنی کوچکبودن را از بین میبرد. اکنون تیمی میانرشتهای از دانشگاه بوستون، دانشگاه کالیفرنیا برکلی و دانشگاه نورثوسترن این مشکل را حل کردهاند. آنها برای اولینبار موفق به ساخت یک «سیستم کوانتومی روی تراشه» (Quantum System-on-Chip) کامل شدهاند.
🔸🔸🔸
🟣 Digiato
🎞 Digiatoofficial
🤖 Digiato
💭 @Digiato