✍🏻اقتصاد۲۴: پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل که از ۲۳ خرداد آغاز شد و با حملات بیسابقه دو طرف به زیرساختهای نظامی و غیرنظامی همراه بود، ابعاد خسارتهای اقتصادی این درگیری فراتر از حوزه انرژی و مبادلات تجاری گسترش یافت. یکی از مهمترین این تبعات، اختلال در صنعت حملونقل هوایی کشور است؛ چه در بخش بینالمللی با لغو پروازهای عبوری از آسمان ایران و چه در حوزه داخلی با توقف گسترده پروازها و سردرگمی میلیونها مسافر.
🔹این گزارش نگاهی دارد به دو بعد اصلی این بحران: زیانهای حاصل از قطع پروازهای جهانی و وضعیت بازپرداخت بلیتهای لغوشده برای شهروندان.
لغو پروازهای بینالمللی و زیانهای ناشی از عبور نکردن هواپیماها از آسمان ایران
🔹با آغاز جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل در بامداد ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ و افزایش خطرات امنیتی، بسیاری از شرکتهای هواپیمایی خارجی بهسرعت پروازهای عبوری خود از آسمان ایران را لغو کردند.
در همین حال، به گزارش اقتصاد ۲۴، با شروع جنگ، سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا (FAA)، یاتا (IATA) و چند کشور اروپایی هشدار رسمی صادر کردند و مسیر پروازها به سمت جنوب خلیج فارس، آسیای مرکزی و شرق آفریقا تغییر یافت؛ بهطوریکه مسیرهای پروازی به جای مسیرهای قبلی، از آسمان ترکیه، ترکمنستان یا عربستان سعودی عبور میکنند.
🔹این در حالی است که طبق آمارهای رسمی، روزانه حدود ۹۵۰ پرواز عبوری از آسمان ایران ثبت میشد که درآمد مستقیم هر پرواز بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ دلار برای دولت ایران بود.
🔸حال به ارقام زیر توجه کنید که حتی با فرض توقف ۸۰ درصد پروازها طی ۲۰ روز نخست (۱۲ روز جنگ و ۸ روز پس از آن):
میانگین زیان روزانه به رقمی حدود ۶۰۰ هزار دلار رسیده است.
زیان تقریبی در یک دوره ۲۰ روزه نیز به رقمی حدود ۱۲ میلیون دلار میرسد.
امتداد
@emtedadnet