23:09

1404/04/16

حسین نورانی‌نژاد: آزادی زندانیان سیاسی نشانه ضعف نیست، نشان تدبیر است

گزارش ویدئویی ایران فید - بزرگترین آرشیو خبری ایران

🗣در گفت‌وگوی روزنامه هم‌میهن با قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت عنوان شد:

درباره درخواست خانه احزاب و فعالان سیاسی برای عفو عمومی زندانیان سیاسی:

🗣مسأله زندانیان سیاسی یکی از موضوعات پرتکرار سال‌های گذشته بوده که از ابعاد مختلف اخلاقی، حقوقی و سیاسی مورد نقد قرار گرفته و متاسفانه تاثیر چندانی هم نداشته است. نباید طولانی شدن یک مسأله باعث عادی شدن آن شود. اکثر زندانیان سیاسی با انگیزه‌های شرافتمندانه کارهایی کرده‌اند یا حرف‌هایی زده‌اند که دستگاه‌های امنیتی و قضایی به آنها نسبت مجرمانه داده‌اند. اما اگر این نسبت داده شده یا برداشت صورت گرفته قانونی و درست هم بوده باشد، در آن انگیزه شرافتمندانه و غیر منفعت‌جویانه تردیدی نیست. این انگیزه را در حال حاضر باید در خدمت انسجام ملی قرار داد. یکی از وظایف حاکمیت در حال حاضر و از جمله رئیس جمهور همین است. امیدوارم آقای دکتر پزشکیان بتوانند به این هدفی که مطمئنا خودشان هم به آن باور دارند، کمک کنند و خدای نکرده مسأله چند نفر محدود و خارج از اولویت ندانند. آزادی زندانیان سیاسی در این مقطع هیچ معنای منفی درباره اقتدار دولت و حاکمیت ندارد و صرفا نشانه تدبیر درست است و بس.

درباره عفو اپوزیسیون سیاسی خارج از کشور:

🔹مسأله ایرانیان خارج کشور که به نوعی حالت تبعیدی دارند هم مانند زندانیان سیاسی است. یک جایی باید این مسایل را حل کرد. موضع آقای پزشکیان مبنی بر وفاق هم باید در این جاها خودش را نشان دهد و تمرکز اصلی آن بر کاهش شکاف با اصولگرایان و بخش‌های مختلف حاکمیت محدود نماند. ایرانیان خارج کشور به واسطه تجارب زیست متنوع در کشورهای مختلف و نفوذی که بعضا در دنیا یافته‌اند، یک ظرفیت بسیار بزرگ برای منافع ملی کشورند. این ظرفیت را در رفت و آمد آزاد آنها به کشور بهتر می‌توان فعال کرد. البته در این باره به طور موردی گشایش‌هایی دیده می‌شود که نویدبخش است. شرایط بهتر از سال‌های پیش است که به‌عنوان مثال برخوردی که با خود من و برخی دوستان دیگر در پی بازگشت به وطن شد. به صراحت گفته می‌شد که چرا برگشتیم!؟ می‌گفتند ما بازگشته‌ایم تا راه برای بقیه باز شود. انگار نباید به وطن خود برمی‌گشتیم. اما بعداً دیدند که جمعیت بزرگ ناراضیان خارج از کشور، برخلاف گذشته که موجب سوختن و بی اثری محض مخالفان می شد، می‌تواند یک خطر ضد امنیتی شود و در واقع این کار یک هدیه بزرگ به دستگاه‌های جاسوسی و دولت‌ها و سازمان‌های ضد ایرانی است. آن تصور امنیتی مانند خیلی از تصورات دیگر آقایان در طول زمان رد شد. امیدوارم نشانه‌های مثبت اخیر گسترش یابند و این مسأله حل شود. طبعا آنچه گفته شد درباره فعالان سیاسی است و نه کسانی که سابقه تروریستی دارند.

چه عواملی به حل مسأله زندانیان سیاسی کمک می‌کند؟

🔹عوامل متعددی دخیل است اما مانع اصلی تندروهای سوپر انقلابی هستند. منشأ اصلی شکل‌گیری و تقویت تندروی در سمت دیگر به نام براندازان یا مخالفان رادیکال هم تندروی این اقلیت تندرو در حاکمیت و یا جریان مدعی وفاداری به حاکمیت بود که برخی از دست آنها خسته شدند و بریدند. آنهایی که به زعم خود هسته سخت نظام هستند و حفظ رضایت و وفاداری آنها برای حفظ کشور و نظام کافی دانسته شد. چو پرده‌دار به شمشیر می‌زند همه را / کسی مقیم حریم حرم نخواهد ماند.

🔹یک وضعیت تبعیض‌آمیز و آزاردهنده‌ای شکل گرفت که بسیاری را تاراند و برخی را هم به سمت دیگر بام افراطی‌گری سوق داد. نظام درباره نسبت خود با این اقلیت تندرو لازم است بازنگری کند. آنها امنیت و دوام و بقا نمی‌آورند. اساسا اگر تندروی آنها نبود، خیلی از بحران‌ها پیش نمی‌آمد تا بعد به همین تندروها برای جمع کردن بحران دل ببندند. منشأ بحران را حل کردن بهتر است. به قول سعدی، سر چشمه شاید گرفتن به بیل / چو پر شد نشاید گذشتن به پیل.

🔹باید به نحوی این تندروها را مدیریت کرد تا اجازه تحول در کشور و کم کردن شکاف‌ها محقق شود. یقین بدانید این شکاف‌ها بیش از مسائل لجستیکی و توازن قوای نظامی به دشمنان بیرونی اجازه گستاخی به کشور داده است.

متن کامل

امتداد

@emtedadnet

توجه اخبار منتشر شده در «ایران ‌فید» به‌صورت خودکار و بدون ویرایش انسانی درج می‌شوند و ممکن است حاوی تعابیری باشند که الزاماً با دیدگاه‌های سردبیر سایت هم‌خوانی نداشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن