🔸دانشمندان دستگاهی بر پایه گرافن و هوش مصنوعی ساختهاند که می تواند با دقتی در نزدیکی انسان مزهها را بفهمد. این دستاورد میتواند حسگرهای مصنوعی را به سطح انسان نزدیکتر کند تا علاوهبر کاربرد در رباتیک، بتوان شبیهسازیهای بهتری از عملکرد جوانههای چشایی در دهان انسان داشت و به بازیابی این حس در بیماران کمک کرد.
🔸این سیستم از یادگیری ماشینی برای تفسیر سیگنالهای شیمیایی و دستهبندی مزهها استفاده میکند، حتی مزههایی که قبلاً مشاهده نکرده است. آنچه این فناوری را از نمونههای مشابه متمایز میکند، توانایی عملکرد آن در شرایط مرطوب است. چنین قابلیتی برای اولین بار در سیستمهای چشایی مصنوعی بهدست آمده است.
🔸اکسید گرافن، مثل گرافن خالص، در مواجهه با مواد شیمیایی مختلف واکنش الکتریکی دارد. محققان این سنسور را با استفاده از سیگنالهایی از ۱۶۰ ماده شیمیاییِ مرتبط با مزههای رایج آموزش دادهاند. این سیگنالها به یک الگوریتم یادگیری ماشینی داده شدند که نحوه تغییر رسانایی آن ماده را به خاطر میسپرد.
🔸دستاورد محققان پتانسیل این را دارد که روزی قابلیت چشایی را به افرادی برگرداند که این امکان را از دست دادهاند. سکته، عفونتهای ویروسی یا بیماریهای دژنراتیو میتوانند به از دست دادن قابلیت چشایی منجر شوند.
علمی
🔸🔸🔸
🟣 Digiato
🎞 Digiatoofficial
🤖 Digiato
💭 @Digiato