🔸«کریس هجز» نویسنده و خبرنگار نظامی آمریکایی در گزارشی نوشت: تازهترین گزارشهای سازمان ملل متحد نشان میدهد که صدها شرکت، مؤسسه مالی، فناوری، دانشگاه، صندوق بازنشستگی و انجمن خیریه در کسب سود از اشغالگری اسرائیل و نسلکشی فلسطینیها دست دارند.
🔸در گزارشی که فرانچسکا آلبانیزی، گزارشگر ویژه سرزمینهای اشغالی فلسطین ارائه کرد، نام 48 شرکت و مؤسسه ذکر شده است، از جمله: پالانتیر تکنولوژی، لاکهید مارتین، آلفابت (Google)، آمازون، IBM، کاترپیلار، مایکروسافت و مؤسسه MIT، به علاوه بانکها و شرکتهای مالی بزرگ مانند بلک راک، شرکتهای بیمه و املاک و مستغلات و انجمنهای خیریه، همگی – در نقض قوانین بینالمللی – میلیاردها دلار از اشغالگری و نسلکشی فلسطینیها به دست میآورند.
🔸این گزارش شامل یک پایگاه داده با بیش از هزار نهاد تجاری است که با اسرائیل همکاری میکنند و از این شرکتها میخواهد روابط خود را با آن قطع کنند یا با مسئولیت همدستی در جنایات جنگی روبرو شوند.
🔸این گزارش، اشغالگری مداوم اسرائیل را “محیطی ایدهآل برای آزمایش سلاحها و فناوری شرکتهای بزرگ توصیف میکند – که تقاضا و عرضه را با غیبت نظارت و غیبت مسئولیت فراهم میکند – در حالی که مؤسسات خصوصی و عمومی بدون مانع سود میبرند”.
🔻این گزارش در چارچوب قانونی خود، بر محاکمههای صنعتگران پس از هولوکاست و کمیسیون حقیقت و آشتی در آفریقای جنوبی تکیه دارد تا مسئولیت شرکتها و مؤسسات درگیر در جنایات بینالمللی را ثابت کند. این گزارش اشاره میکند که تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری، نهادها را ملزم میکند که “به طور کامل و بدون قید و شرط از هرگونه معامله مرتبط خارج شوند و اطمینان حاصل کنند که فلسطینیها قادر به تعیین سرنوشت خود هستند”.
🔻آلبانیزی گفت: “نسلکشی در غزه متوقف نشده است زیرا سودمند است و برای بسیاری بسیار سودآور است. این یک تجارت است. شرکتهایی وجود دارند، حتی از کشورهایی که دوست فلسطین محسوب میشوند، که دهههاست از اقتصاد اشغالگری سود میبرند. اسرائیل همواره از زمین، منابع و زندگی فلسطینیها سوء استفاده کرده است و با تبدیل شدن اقتصاد اشغالگری به اقتصاد نسلکشی، سودها همچنان در حال افزایش است.”
🔻وی افزود که فلسطینی ها “زمینه های بی حد و مرزی را برای آزمایش فناوری، سلاح ها و تکنیک های نظارتی فراهم کرده اند که اکنون علیه مردم از جنوب تا شمال جهانی استفاده می شود.”
🔻این گزارش به شرکت هایی حمله می کند که “سلاح ها و مکانیسم های لازم را برای تخریب خانه ها، مدارس، بیمارستان ها، اماکن مذهبی، معیشت و راه های رزق، مانند باغ های زیتون، در اختیار اسرائیل قرار می دهند.”
🔻این گزارش، سرزمین های فلسطینی را به دلیل محدودیت های اسرائیل در تجارت، سرمایه گذاری، کاشت درخت، ماهیگیری و دسترسی به آب برای شهرک ها، “بازار اسیر” توصیف می کند./ جماران
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1673628
🏴🇮🇷 @jamarannews