🔹 در اولین جلسه از سلسله نشستهای «همبستگی اجتماعی و دفاع ملی» که با همکاری انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، موسسه کار و تأمین اجتماعی و خانه اندیشمندان علوم انسانی و برگزار شد، ضمن اشاره به ضرورت تحلیل اجتماعی جنگ تحمیلی، و با تاکید بر نقش بیبدیل مردم و ضرورت بازتعریف رابطه دولت و ملت و توجه به خواسته های آنان به نکاتی چند در این خصوص پرداختم:
🔹 یکی از جنبههای شگفتانگیز جنگ، ارتباط مستقیم آن با مردم بود که در کنار تلخیهای جنگ، جلوهای از همبستگی ملی را به نمایش گذاشت.
🔹 باید شگفتیهای تلخ این جنگ از جمله رنجها، نابسامانیها و بیپناهیها بهدرستی بررسی شود و از سوی دیگر، حضور افتخارآمیز مردم و واکنش مثبت آنها مورد توجه قرار گیرد.
🔹 سلسله نشستهای «همبستگی اجتماعی و دفاع ملی» با هدف بررسی ابعاد اجتماعی جنگ رژیم صهیونیستی بر علیه کشورمان تلاش دارد به واکاوی نقش جامعه و مردم در بستر جنگ بپردازد و روایت مقاومت مردم ایران به شکل مستند ثبت و برای آینده باقی بماند.
🔹 با توجه به ساختار اجتماعی پیچیده کشور، در جامعهای که با نیازها و تعارضهای متعددی روبهروست، واکنش منسجم مردم به تجاوز دشمن، نشانگر سرمایه اجتماعی عظیم ایران است که باید مورد تحلیل قرار گیرد.
🔹 یکی از پرسشهای اساسی امروز این است که چگونه میتوان از گسست دولت و ملت جلوگیری کرد؛ ما باید در پی بازتعریف این رابطه باشیم تا آیندهای روشنتر برای کشور ترسیم شود.
🔹 متاسفانه حتی در این شرایط برخی دو قطبیسازیها را شاهدیم. در این میان، برخی نگاهها به موضوع مذاکره نادرست است و متأسفانه آن را بهعنوان نشانهای از تسلیم تلقی میکنند، در حالی که مذاکره بخشی از جنگ است و نه نقطه مقابل آن.
🔹 بیتردید صندوق رأی مهمترین ابزار مقابله با توطئههای دشمنان است و دولتی که از دل مشارکت مردمی برآمده باشد، در صورت اتکا به انسجام ملی و همراهی مردم، خواهد توانست بر چالشهای داخلی و خارجی غلبه کند. روایت مقاومت و همبستگی مردم ایران در جنگ، بزرگترین سرمایه اجتماعی ماست و صندوق رأی و مشارکت واقعی مردم، همواره مهمترین سد مقابل دشمنیهاست.
🌷🇮🇷 @jamarannews