06:35

1404/05/02

بافت تاریخی روستای «خسروآباد» میمه قربانی ساخت یک پارک! / روستای محل ساخت سریال روزی روزگاری

گزارش ویدئویی ایران فید - بزرگترین آرشیو خبری ایران

🔹خسروآباد، روستایی در دهستان ونداده بخش مرکزی شهرستان مِیمِه و وزوان در ۸۵ کیلومتری اصفهان و ۵ کیلومتری میمه است.

🔹خسروآباد همان روستایی است که بخش‌هایی از سریال‌های «تفنگ سر پر» و « روزی روزگاری» در آن ساخته شده است. روستایی سرسبز و سرپا با یک رودخانه فصلی و دام و محصولاتی همچون صیفی‌جاتی مانند خربزه، هندوانه،گوجه،خیار و درختان پسته.

🔹فعالان میراث‌ فرهنگی استان اصفهان می‌گویند اسنادی موجود است که نشان می‌دهد اهالی این روستا به شاه سلطان حسین صفوی مالیات پرداخت می‌کردند و بنابراین دست‌کم قدمت این روستا به دوران صفوی می‌رسد هر چند احتمالا قدمت روستا خیلی بیش‌تر است.

🔹آنها می‌گویند عده‌ای تصمیم گرفته‌اند تمام بافت تاریخی روستا که حداقل مربوط به اواخر دوره صفوی و اوایل قاجار است را تبدیل به پارک کنند!

🔹مدت‌هاست بافت‌های تاریخی روستاها به بهانه‌های مختلف ویران می‌شوند این در حالی است که میراث‌فرهنگی مکلف به ثبت ملی این بافت‌ها هم هست. از سویی میراث‌فرهنگی، فرمانداری‌ها و بخش‌داری‌ها می‌توانند سرمایه‌گذارانی برای مرمت و احیا و بهره‌برداری بافت‌های روستاها معرفی کنند‌. از سویی بنیاد مسکن و طرح هادی در روستاها باید الویتی برای حفظ بافت‌های تاریخی، مرمت و احیا آن در نظر بگیرند.

🔹فعالان میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین تاکید دارند با نصف همین مبلغی که قرار است صرف احداث پارک شود می‌توان هزینه مرمت و احیا بافت تاریخی روستا را پرداخت و آن را به موزه و محل فروش سوغاتی‌های روستا و اقامتگاه‌های بومگردی تبدیل کرد.

🔹آنها می‌گویند اگر بافت تاریخی روستا مرمت و احیا شود و گردشگران راهی روستا شوند قطعا برای اهالی هم رونق اقتصادی بیش‌تری به همراه دارد.

🔹این دوستداران روستا به موضوع ایجاد اتاق‌های کوچک شبیه خانه‌های روستایی در میمه اشاره می‌کنند و می‌افزایند: میمه این اتاق‌ها را به عنوان بومگردی ساخته در حالی که خسروآباد در ۵ کیلومتری میمه قرار دارد و بافت روستایی آن به راحتی قابلیت تبدیل شدن به سازه‌های بومگردی را دارد.

🔹آنها می‌گویند: با خاکبرداری و… بی‌آبی و…دست کم ۱۰-۱۵ میلیارد تومان هزینه ساخت پارک می‌شود در حالی که با این هزینه یا نیمی از آن می‌شود چند اقامتگاه خوب احیا کرد و زمینه ماندگاری گردشگر در این روستای تاریخی را فراهم کرد.

🔹روستا یک حمام بسیار قدیمی هم دارد که زیر زمین دفن شده و  به گفته این فعالان به حمام روستای ابیانه شباهت بسیار زیادی دارد.

🔹این روستا در حال حاضر شش هفت رشته قنات دارد که البته در گذشته نه چندان دور تعداد این قنات‌ها به هفده رشته می‌رسیده است.

🔹قنات دو طبقه وزوان و قنات مزدآباد میمه دو اثر ثبت جهانی نزدیک به این روستا هستند./میراث‌باشی

امتداد

@emtedadnet

توجه اخبار منتشر شده در «ایران ‌فید» به‌صورت خودکار و بدون ویرایش انسانی درج می‌شوند و ممکن است حاوی تعابیری باشند که الزاماً با دیدگاه‌های سردبیر سایت هم‌خوانی نداشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن