23:30

1404/04/30

از ۵۸ خانواده قربانیان انفجار بندرعباس، فقط ۸ خانواده توانسته‏اند شکایت رسمی ثبت کنند

گزارش ویدئویی ایران فید - بزرگترین آرشیو خبری ایران

بازماندگان قربانیان چهار مطالبه‏ دارند: معرفی و محاکمه مقصران مستقیم و غیرمستقیم حادثه، شناسایی کشته‌‏شدگان به‌‏عنوان شهید خدمت، افزایش مستمری به سطح حقوق واقعی پیش از فوت و عذرخواهی رسمی نهادها و مدیران مسئول از خانواده‌‏ها، اما تاکنون هیچ‌‏یک از این خواسته‌‏ها محقق نشده است
 
✍🏻هم‌میهن-الهه محمدی

🔹چندروز دیگر که برسد، سه‌‏ماه از انفجار مهیب بندر شهید رجایی گذشته؛ حادثه‌‏ای که جان ۵۸ نفر را گرفت، صدها نفر را زخمی کرد و ده‌‏ها خانواده را داغدار. اما هنوز هیچ‏کس پاسخ روشنی نداده، هیچ مقام مسئولی عذرخواهی نکرده و عدالت، حتی قدمی به جلو نرفته است. گرچه بخش زیادی از دیه‌‏ها پرداخت شده، اما بسیاری از زخمی‌‏ها هزینه جراحی‌‏ها را از جیب داده‌‏اند، مستمری‌‏ها بر مبنای روزهای کارکرد محاسبه شده‌‏اند و تنها فردی که عنوان «شهید» گرفته، یک فرمانده نظامی بوده. بسیاری از خانواده‌‏های بازمانده حتی فرصت شکایت هم نیافته‌‏اند. بعضی از آنها می‌‏گویند شرکت پیمانکار، «سینا»، با تهدیدهای مستقیم و غیرمستقیم، آنها را از پیگیری حقوقی منصرف کرده و در حال ‏حاضر تنها ۸ خانواده، از میان ۵۸ خانواده بازمانده، شکایت رسمی ثبت کرده‌‏اند. دادگاه‌‏ها هم هنوز بی‌‏نتیجه‌‏اند، پرونده‌‏ها مُهر «محرمانه» خورده‌‏اند و هیچ‏کس پاسخ نداده که دقیقاً چه چیزی در آن محموله مرگ‌بار بوده و چه‌‏کسی مسئول این فاجعه است.

🔹امید رئیسی همسر افسانه تیما، شاپور پدر سحر خاور، مصطفی نوریزاده همسر حکیمه بختو که عزیزانشان را از دست دادند و سمیرا خواهر حسن دهقانی‌‏پور که یک چشم برادرش به‌‏شدت آسیب دیده و موج انفجار او را هنوز رها نکرده و بسیاری دیگر، همچنان یک پرسش را تکرار می‌‏کنند: «چه کسی مسئول مرگ و آسیب به عزیزان‏مان است و چرا هنوز سکوت ادامه دارد؟»

🔹طبق پیگیری‌‏های خانواده‌‏های داغدار، محموله‌‏ای که باعث انفجار شد، متعلق به یکی از نهادهای نظامی بوده. این را مصطفی نوریزاده، همسر حکیمه بختو به «هم‌میهن» می‌‏گوید: «تمام بارهای امنیتی، ترخیص‌‏کار معمولی ندارند. هیچ شرکت خصوصی‌ای اجازه خرید یا حمل چنین محموله‌‏ای را ندارد. این بار متعلق به دولت یا نهاد نظامی بوده. همین‏جاست که سوال‌‏ها شروع می‌‏شود؛ چه چیزی وارد اسکله شده بود؟ چرا آن‏جا بود؟ چرا در شرایط ایمن نگهداری نشد؟ چرا فقط مصطفی صالحی‌مقدم که در شهر قدس تهران تشییع شد، شهید محسوب شد؟»

متن کامل

امتداد

@emtedadnet

توجه اخبار منتشر شده در «ایران ‌فید» به‌صورت خودکار و بدون ویرایش انسانی درج می‌شوند و ممکن است حاوی تعابیری باشند که الزاماً با دیدگاه‌های سردبیر سایت هم‌خوانی نداشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن